A BJAHC hosszabbításban legyűrte a Fradit

2023.12.08. 21:15 |

A fővárosi rangadó túlóráját egy megpattanó lövés döntötte el.

A BJAHC-nál visszatért Pozsgai, Karppinen és Molnár Zétény, ellenben hiányzott Ravasz és Weidemann. Az FTC-Telekomnál újra jégre lépett Roth és Németh, viszont Tóth Adriánt nem nevezték. A csapatok az első harmaban jó tempójú, sportszerű játékot vittek a jégre. Az első kiállítás a 14. percben jött el, LaPorte ült ki a büntetőpadra, a hátrányt kibekkelte a Fradi, majd a kiegészülés után nem sokkal fordult a kocka, a BJAHC is kivédekezett egy létszámhátrányos szituációt. A játékrész végi dudaszót követően tömegjelenet alakult ki Arany kapuja mögött.

A második felvonás 47. másodpercében Tyeszlenko és Turcotte akaszkodott össze, mindketten pihenhettek két-két percig. A 23. minutumban eljött a második FTC-emberelőny, amit villámgyorsan kihasznált a vendég együttes, miután Kestilä bántóan üresen maradt Farkassal szemben, higgadtan értékesítette a ziccert (0-1). Két perccel később Hrabal buktatta Galohát, öt a négyre támadhattak a hazaiak, sőt kettős emberelőnyben is lehettek volna, amikor túl sok ferencvárosi volt a jégen, viszont sportszerűtlen magatartásért a BJAHC kapott egy csapatbüntetést. A 32. percben Schlekmann kiugrott és kapuvasat lőtt, nem sokra rá pedig már fórban voltak a hazaiak, ezzel már éltek, pont Schlekmann villant egy egyéni akció végén (1-1). A középső harmad végén kimaradt egy Fradi-előny.

A harmadik húsz percben is nyílt sisakos játék folyt a jégen. A játékrész közepén emberelőnybe került a BJAHC, amit ki is használt: Vorobjov kék vonalas lövésébe talán beleértek, mindenesetre a korong utat talált Arany kapujába (2-1). A házigazda próbálta őrizni az vezetését, aztán három perccel a vége előtt fórba került a Fradi, amit egy Brady, LaPorte, Nemec háromszögeléssel ki is használt (2-2). A rendes játékidő hátralévő részében a zöld-fehérek fordíthattak volna, nem tudtak.

A túlóra alig több mint három percig tartott: Pozsgai lövésébe Roth beleért, Aranynak esélye sem volt lereagálnia az irányváltást, így a BJAHC 3-2-re nyert hosszabbításban.

BJAHC–FTC-Telekom 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

"Nagy csata volt a jégen. Nem kezdtük jól a mérkőzést, lehetnének kifogásaink, hogy elég erőltetett menetben vagyunk, jó pár játékost elvesztettünk, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Bebizonyítottuk a második harmadban, hogy tudunk jobban játszani, szerintem sokkal jobbak voltunk, mint az elsőben. Meg kell találni a módját, hogy 60 percig jól tudjunk játszani. Az első harmad után voltak jó elemek, nagy küzdelem volt, szereztünk egy pontot, ebben a helyzetben ez is egy pozitívum."

Marton Tibor másodedző, BJA HC:

"Már azért is jó volt, mert meg kellett nyitni még egy oldalt a lelátón és nagyon sok szurkoló kint volt. Egy picit rányomta a bélyegét, hogy két topcsapat találkozott. Volt, amikor a Ferencváros játszott jobban, volt amikor mi. A kapuralövésekben picit jobbak voltak, de a helyzetek száma kiegyenlítetten alakult. A végén Pozsi előhúzott egy extrát a tarsolyból, ezzel pedig eldöntöttük a meccset."