A BJAHC győzött Brassóban

2022.11.28. 20:03 |

A találkozót Cugilin hosszabbításos gólja döntötte el.

Erőteljesen kezdett a Corona Brasov. Egy alapvonal mögötti ütközés után Szabó Bence maradt lent a jégen, Kóger kapura tört, Kornakker hárította a közelit. Támadásban maradtak a hazaiak, Sills húzott lövése centiméterekkel ment mellé. A 4. percben gólt hozott a fölény: a semleges harmadbeli palánkról levágódó pakkot elvétették a bekkek, Valchar és Domingue kiléptek, előbbi önzetlen passzát utóbbi a kapuba lőtte (1-0). Néhány fővárosi akció után újra az erdélyiek pillanatai következtek, egy kapu előtti kavarodásban a szerencse is kisegítette Kornakkeréket. A 13. percben ismét komoly tűzijáték volt a vendégketrec előtt, Kóger próbálkozott, majd Williams ismételt, a blokkban elakadtak a lövések. A 14. percben egyenlített a BJAHC: Djumic jól tartotta a pakkot, átadását Uimonen a jobb oldali bedobókörből a hálóba vágta (1-1). A látogatóké volt az első kiállítás, érett a hazai gól, de hiába a 16-7-es lövési mutató, 1-1-es állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A középső harmadban sem változott a játék képe. A 26. percben Dóczi Zsombor kapott kisbüntetést, Valchar elemi erejű lövése a kapuvasról vágódott vissza a mezőnybe. Egyenlő létszámban is szorongatott a Brassó, sokat köszönhettek Kornakker Dánielnek a vendégek, aki ihletett formában védett. A meccs felénél Garcia szállt ki két percre a meccsből, de Garáték nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani Toth ketrece előtt. Páros kiállítás következet, 4 a 4 ellen felgyorsult a játék. Főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a pontatlan passzok megakasztották a lendületes támadásokat. Egyre feszültebbeké váltak a játékosok, több páros is összekapaszkodott. A hajrában a házigazda egyre többször ért oda Kornakker kapuja elé, de a szenzációs formát mutató hálóőr megbabonázta a támadókat. A végére Gőz kiállítása maradt, ebből sem lett gól, a döntés a záró harmadra maradt.

Mezőnyjátékkal teltek a harmadik felvonás első percei, a kapuk nem forogtak veszélyben. Zagidullin egyéni alakítása csempészett némi színt a meccsbe, a cselsorozat után a lövésre már nem maradt ereje. A 47. percben Tóth Richárd kilépett, de nem tudta gólig vinni a szólót. A korábbi brassói fölény elillant, egyenlő erők küzdöttek a jégen. Az utolsó tíz percen belül Boriszenko szabálytalankodott, ám ez a fór is kimaradt, ezen az estén a csapatok nem jeleskedtek ebben a játékelemben. Az 55. percben Kóger kotorta kapura a pakkot, Kornakker már verve volt, de a gólvonalról felszabadítottak a bekkek. A végére egy brassói emberelőny maradt. A legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így hosszabbítás döntött a pluszpont sorsáról.

A ráadás másfél percig tartott. Ekkor Culigin korongot lopott, kapura tört és becsúsztatta a pakkot Toth alatt (1-2). Hiába a brassói fölény, a BJAHC Kornakkernek köszönhetően eljutott a hosszabbításig és meg is nyerte az összecsapást.

Nyilatkozatok

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „A végeredmény miatt nyilván csalódott vagyok, a játékunk és a munkamorálunk miatt viszont nem. Az első két harmadban teljesen kontroll alatt tartottuk a meccset, de vagy nem találtuk el a kaput, vagy nem tudtuk eljuttatni a korongot hálóig. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de egyet sem tudtunk kihasználni. És ha egy jó csapatot magadon tartasz – márpedig ők egy jó csapat, nem véletlenül vezetik a bajnokságot –, akkor néha rossz dolgok történnek. Most is jött egy palánkról szerencsétlenül visszapattanó korong, elment vele az emberük teljesen egyedül és be is lőtte. Tanulni fogunk a leckéből, de ha ilyen stílusban játszunk tovább, egyre több győzelmünk lesz, mint vereségünk, és ezt a srácoknak is megmondtam az öltözőben.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Hihetetlen meccs volt. Elvileg mi vagyunk a fiatal és kreatív csapat, és ezeket a dolgokat egy kicsit hiányoltam ezúttal. Nem játszottunk túl jól, viszont rengeteget dolgoztunk. Tökéletes csapatmunka volt, nagyon büszke vagyok a srácokra. Nagyon örülök a két pontnak, főleg mert a Brassó roppant keményen játszott – azt gondolom, ez a keret a legkeményebb az egész ligában. Kemény légiósaik, jó játékosaik vannak, ezért vagyok igazán büszke a csapatomra.”