Zsinórban harmadszor MOL Liga győztes a DVTK

2017.03.22. 19:54 |
Miskolcon, otthonában védte meg bajnoki címét a DVTK, és győzött zsinórban harmadszor a MOL Liga döntősorozatában, miután 2-1-re legyőzte ellenfelét az idei döntő ötödik mérkőzésén, 4-1-es összesítéssel zárva a MAC elleni párbajt.

A szezon egyik legjobb, legközönségszórakoztatóbb mérkőzésén a bajnok megvédte címét. Zsinórban harmadszor bajnok és ligagyőztes a miskolci csapat.

A MOL Liga döntő ötödik mérkőzésének nagy kérdése az volt, hogy a Jegesmedvék elviselik-e az esélyesség terhét, illetve a MAC ki tud-e találni valamit a hazaiak megállítására, az első meccslabda hárításához.

A budapestiek erőteljesebben kezdtek, mint a hazaiak, ám az első harmadban nem esett gól. A szünet után a 34. percben Terbócs István révén a MAC szerzett vezetést, amelyet az utolsó játékrész elején is őrzött. A 47. percben azonban megtört a jég, és a miskolciak Hajós Roland góljával egyenlítettek, majd Pavuk Attila az 59. percben a vezetést is megszerezte.

A 2-1-es diadallal az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcában a DVTK Jegesmedvék 4-1- re győztek, így megnyerték a MOL Liga 2016-17- es kiírását.