Vége a DVTK menetelésének

2017.11.05. 22:30 |

Az Újpest szétlövésben győzte le a címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát az Erste Ligában.

Élénk játékot hoztak az első percek, az Újpest is kezdeményezően lépett fel, aztán a hazaiak átvették a vezetést, és a 7. percben előnybe is kerültek a kiváló formában játszó Magosi Bálint révén. A válogatott játékos Galanisz Nikandrosz kipattanóját lőtte be védhetetlenül. A DVTK a folytatásban is többet veszélyeztetett, de Ales Sila jól védett.

A második játékrész elején az UTE rohamozott, aztán újra a Miskolc volt aktívabb, de emberelőnyben nem tudott betalálni. Nem úgy a harmad második felében, a kiállítás végén Láda Balázs szép góllal növelte a hazaiak előnyét.

Az utolsó felvonás elején a visszatérő Martin Frolik szépített, majd a fokozódó újpesti nyomás újabb góllá érett. Az 55. percben Propet első lövését még védeni tudta Adorján, ám a kipattanóra már nem ért oda, így egyenlítettek a vendégek. A hátralévő percekben mindkét csapat támadhatott egyszer emberelőnyben, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

A hosszabbítás izgalmasan alakult, de kimaradtak a helyzetek, így a büntetők következtek. Az első ötös sorozatban csak Pavuk és Caládi volt eredményes, majd Vas lövését védte Sila, Caládi viszont másodszorra sem rontott. Ezzel az Újpest idén már másodszor győzte le a címvédőt, egyúttal megszakította 18 meccses veretlenségi sorozatát.

DVTK Jegesmedvék-Újpesti TE 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: „Izgalmas és jó mérkőzés volt a mai, az első két játékrészben jól játszottunk, nem hagytuk érvényesülni az ellenfelet. Az utolsó játékrészben nem tudtuk megszerezni a döntő, harmadik találatot, ellenfelünk ezt ki is használta, és kiegyenlített. Az elmúlt két hónap teljesítményével azonban maximálisan elégedett vagyok, fantasztikus, amit ez a csapat véghezvitt.”

Szilassy Zoltán, UTE: „A nézők valószínűleg élvezték a találkozót, az edzők már kevésbé. Sila védéseinek köszönhetően sikerült játékban maradnunk az első két játékrészben, amikor a DVTK nagyon ránk jött. A harmadik harmadra sikerült összeszednünk magunkat, kétgólos hátrányból visszajönni a címvédő otthonában megsüvegelendő. Gratulálok a csapatomnak, megérdemeltük a ma esti győzelmet.”