Remek formában a Csíkszereda

2017.11.04. 22:57 |
A Csíkszeredai Sportklub magabiztosan verte a Fehérvári Titánok csapatát az Erste Ligában, ezzel már a negyedik a tabellán.

Ismét telt ház előtt lépett pályára a Csíkszeredai Sportklub az Erste Ligában. A Fehérvári Titánok szeptember 4-3-ra győztek a kék-fehérek ellen, és most is aktívabban kezdték a meccset. Elég volt viszont egy megingás, és Peter Fabus a harmadik percben megszerezte a vezetést a Csíkszeredának. Azonnal válaszolhatott volna a fehérvári csapat, de előbb Erdei, majd Antilla ziccerét is bravúrral fogta Onodi. Ezt követően a Sportklub percei következtek előbb Fodor fonáklövése zúgott el Gyenes kapuja mellett, aztán Belov egyéni akciója után Antal Zsombor növelte a különbséget. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, aztán a harmad végén Szita Donát szépített.

A második harmad elején Rokaly Szilárd visszaállította a kétgólos különbséget a Sportklub javára. A hazaiak irányítottak, de Szita második góljával a Titánok ismét visszajöttek a meccsbe. A kék-fehérek nem inogtak meg, és a 37. percben már 4-2-re vezettek: Taratuhin lökete lejött Gyenesről, pont Antal Zsombor elé, aki nem hibázott.

Ahogy a második, úgy az utolsó etap elején is gyors gólt szerzett Rokaly Szilárd, ezzel el is döntve a meccset. A 48. percben még Valchar is betalált. A vendégek egy kapuvasig még eljutottak, de közelebb zárkózni nem tudtak.

A Csíkszereda megmutatta, hogy az orosz Pjotr Szcsasztlivij nélkül is veszélyes csapat. Legutóbbi tíz meccsükből nyolcat megnyertek, így feljöttek a tabella negyedik helyére, és két pontra vannak a harmadik Fraditól, amely viszont egy meccsel többet játszott.

SC Csíkszereda-Fehérvári Titánok 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Az első harmad eredményével nem voltam megelégedve, hiszen több gólt is szerezhettünk volna, sőt egy hibából kaptunk egyet. Viszont a mérkőzésen magabiztos védekezést mutatottunk, a kapu előtt sokkal jobban dolgoztunk és az első harmad után éreztem, hogy ezt megnyerjük. Sokkal jobban domináltunk, mint egy nappal korábban a Ferencváros ellen. A harmadik gólunk után pedig egyre jobban és jobban játszottunk.”

Kóger István, Fehérvári Titánok: „Nagyon sokat dolgozunk, aránylag jó munkát végezve és aránylag jól is játszunk, de bagatell hibákból az ellenfél jut előnyhöz, ami lélektanilag minket lenyom, míg az ellenfelet felhozza. A mai mérkőzés is így volt. Három percig az ellenfél harmadában töltöttük az időt, majd egy kiugratásból, egy kontrából kaptunk egy gólt, majd még egyet. Tegnap ugyanez volt. Negyven percig 1-1, majd egy dupla előnyből 3-1 és elment a meccs. Egyrészt a munkához gratulálok a srácoknak, hiszen sokat és keményen dolgoztak, de sajnos a rutin le tudta győzni ezt a fiatalos lendületet.”

(Fotó: Csíkszeredai Sportklub - Pál Zoltán)