Rátalált a győzelem útjára a Brassó

2017.11.04. 23:23 |
A Brassó két napon belül másodszor is öt gólt szerzett, ezúttal az FTC-t győzte le az Erste Ligában.

A Brassónak volt miért visszavágnia a Ferencvárosnak, hiszen a zöld-fehérek Budapesten már kétszer diadalmaskodtak. Az előjelek viszont ezúttal a Farkasok számára voltak kedvezőbbek, hiszen magabiztos sikert arattak pénteken a Fehérvár ellen, míg a Fradi alulmaradt a Csíkszeredával szemben.

A sérült Sevela helyett ezúttal Pleszkán kezdett az FTC kapujában. A vendégek bő fél perc után már előnybe kerültek Vladimir Dubek góljával. A válasz is gyorsan érkezett, egy perccel később egy megpattanó korongra csapott le Mason Wilgosh, és a kapus lábai között a kapuba lőtt. Kiegyenlített maradt a játék, sokat próbálkoztak a csapatok, de emberelőnyben sem tudtak újabb gólt szerezni.

A második harmadot a hazaiak kezdték jobban: egy kivédekezett emberhátrány után Roberto Gliga meg szerezte a vezetést. A Fradi a harmad második felét nyomta meg, de kihagyta helyzeteit.

Az utolsó felvonást is gyors gól vezette fel: Robert MacMillan 48 másodperc után lőtt gólt egy védelmi hiba után. A 46. percben a kanadai csatár volt újra eredményes, emberelőnyben. A Fradi előtt is adódtak lehetőségek, de Tőke Zoltán-László jól védett, a vendégek a fórt sem tudták kihasználni. Az 54. percben aztán Braden Wallsé volt a kegyelemdöfés, idénybeli 12. találatával állította be a végeredményt.

A Brassó feljött a hatodik helyre, és már a dobogóért küzdő csapatoktól sincs sokkal lemaradva. A Fradi nagy sorozata után másodszor kapott ki, de egyelőre maradt a harmadik.

ASC Corona Brasov-Ferencvárosi Torna Club 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Nyilatkozat

Martin Lacroix, Brassó: „Mondtam mindenkinek, mennyire fontos, hogy megnyerjük ezeket a meccseket a mostani hétvégén. Tudtuk, hogy a Ferencváros jól játszott a szezon elején, és azt is, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nagyszerű meccset játszottunk, egy egyszerűt, a különbség a korábbiakhoz képest az volt, hogy most be tudtunk találni. A védekezésünk megbízható, de most már támadásban is magabiztosabbak vagyunk, így jönnek a gólok is. Nagyon fontos hat pontot szereztünk a saját szempontunkból és a szurkolóinknak is.”

Greg Lindqvist, Ferencváros: „Az első harmadban uraltuk a mérkőzést, de sajnos túl sok súlyos egyéni hibát követtünk el. A második játékrész elején lerohant minket az ellenfél, az öltözőben maradtunk. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe, 2-1-nél egy teljesen nyílt párharc volt. Aztán sajnos újabb nagy egyéni hiba következett, ami után bedarált minket a Brassó. Dühös vagyok, mert mindenki láthatta, hogy szoros, kiegyenlített meccs volt, 2-2 is lehetett volna. De túl sok hibát követtünk el, és egy lőtt góllal nem lehet mérkőzést nyerni.”