Nem borult a papírforma

2017.11.05. 22:10 |

A MAC negyven perc alatt eldöntötte a Vienna Capitals elleni meccset az Erste Ligában.

Jól tartották magukat a bécsi fiatalok az első harmadban, de az utolsó percben Tóth Gergely megszerezte a vezetést a MAC-nak. A folytatásban is állta a rohamok a hazai együttes, de a második felvonás végén bő hat perc alatt eldöntötte a meccset a MAC, négy gólt szerezve, ebből kettőt emberelőnyből: Terbócs István, a csapat házi gólkirálya, Keegan Dansereau, Majoross Barnabás, majd Somogyi Balázs is betalált. A Vienna Capitals az utolsó harmadban szépíteni tudott a már visszafogottabban játszó MAC ellen.

EV Vienna Capitals-MAC Budapest 1-5 (0-1, 0-4, 1-0)

Nyilatkozat

Christian Dolezal, Vienna Capitals: Az első harmadban jól játszottunk egy top csapat ellen. A MAC-nak volt néhány helyzete, de jól tartottuk magunkat, aztán az utolsó percben kaptunk egy gólt. A második harmad első percei is rendben voltak, de ugyanazokat a hibákat követtük el, és túl könnyelműek voltunk. Nem tudtuk megismételni, amit az első harmadban nyújtottunk. A meccs már ekkor eldőlt."

Majoross Gergely, MAC: „Kemény meccsen vagyunk nem volt könnyű dolgunk, de végül megtaláltuk, hogyan nyerhetünk. Tetszett a csapat hozzáállása. Élesek voltunk, irányítottuk a játékot, és szép gólokat szereztünk. Örülök, hogy így fejeztük be a bajnokság ezen szakaszát. Elismerés jár az ellenfélnek, hogy bár nem szereztek eddig sok győzelmet, a lehető legkeményebben küzdenek.”