Jon Booras lett a MOL Liga-döntő legértékesebb játékosa

2017.03.23. 11:40 |

Jon Booras immár zsinórban másodszor választották meg a MOL Liga-döntő legjobbjának, annak ellenére, hogy csapata, a MAC Budapest a bajnoki ezüstérmet szerezte meg a DVTK Jegesmedvék előtt. Booras tavaly még a miskolciakkal ünnepelt bajnoki címet.

A MOL Liga 2017-es döntőjét ugyanaz a két csapat játszotta, mint tavaly, akkor a miskolciak söpréssel, 4-0-ra nyertek a budapestiek ellen. A holtszezonban mindkét csapat átalakult, a DVTK-tól távozott a légiósok többsége és új edző vette át az irányítást. A bajnokcsapattól Somogyi Balázs és Jon Booras igazolt a MAC-hoz. A döntőben többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a MAC-ból Kovács Bronson és Bálizs Bence, a DVTK-ból Peter Sakaris, Jarkko Leppanen és Adorján Attila mindenképpen említést érdemel. Közülük bárki megérdemelte volna a díjat, de a MOL Liga tagjai úgy döntöttek, hogy a döntő legértékesebb játékosának Jon Boorast választják.

Másodszor lettél a MOL Liga döntőjének legjobbja, mégis, keserédes érzések lehetnek benned.

Tényleg nagyon szerettem volna, ha a MAC-cal megnyerjük a bajnokságot, most valóban nem vagyok túl boldog. Nehéz megemészteni, hogy kikaptunk az ötödik meccsen. Hittem benne, hogy nyerünk Miskolcon, majd otthon behúzzuk a hatodikat, s végül megszerezzük a bajnoki címet.

Sokat jelent neked, hogy a liga többi csapata választott meg a döntő legjobbjának?

Kiváltságos helyzetben érzem magam, főleg, mert egymás után kétszer is engem tartottak a legértékesebb játékosnak. Szomorú vagyok amiatt, hogy nem nyertük meg a meccset, de jó érzésekkel tölt el, hogy másodszorra is elnyertem ezt a díjat.

Ha visszatekintünk a szezonra, azért elmondhatjuk, a MAC-nak elég jó idénye volt, hiszen ahogy tavaly, úgy idén is döntőt játszott, s emellett megnyerte a Magyar Kupát.

Valóban sok pozitívumot lehet felsorolni a szezonbeli teljesítményünkkel kapcsolatban. Az alapszakasz remekül sikerült és bejutottunk a döntőbe, de most még fáj, hogy nem nyertük meg a bajnokságot. Néhány nap még kell, hogy visszatekintve azt mondjuk, jó szezont zártunk.