David Musial a DAB élén

2017.04.06. 21:31 |
A 41 éves Csehországban született, cseh-német kettős állampolgár, David Musial lesz a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője a 2017/18-as jégkorong szezonban.
David Musial Opavában született, ám jégkorong karrierje már Németországban kezdődött el. A 191 centis szélső hosszú évekig szerepelt a német első- és másodosztályban. Előbbiben 301 mérkőzésen 111 pontot szorgoskodott össze, a 2002/03-as idényben pedig a Krefeld Pinguine csapatával bajnoki címet ünnepelhetett. 
Az edzői pályába 2010-ben kóstolt bele először, akkor még mint játékos-edző, illetve az U16-os csapat szakmai vezetője. Edzői filozófiája szerint a jégkorongot egyszerűen, de teljes odaadással kell játszani, annyi szenvedéllyel, amit még elviselnek a bírók. Hisz a csapatépítésben és a motiváció fontosságában is. Fontos adalék, hogy Németországban pszichológiát tanult, jelenleg pedig a cseh jégkorong edzői "A" licensz megszerzésén dolgozik.
Csapatunk szakvezetése reméli, hogy Musial vezetésével még jobb eredményre lesznek képesek az Acélbikák a következő szezonban.
A hivatalos szerződés aláírás egy sajtótájékoztató keretében április 7-én, pénteken délelőtt 11:15 órakor lesz a Gourmand Kávéházban, ahova szeretettel várjuk a sajtó képviselőit.