A hét játékosai: Antal Zsombor és Braden Walls

2017.11.10. 12:21 |
Az előző játékhéten a Brassó és a Csíkszereda is begyűjtötte mind a hat lehetséges pontot hazai jégen a Ferencváros és a Fehérvár ellen. Mindkét csapatban akadt olyan játékos, aki kiválóan szerepelt és nagy szerepet játszott a győzelemben. Braden Walls és Antal Zsombor majdnem azonos statisztikai mutatókkal zárt, a szavazatok megoszlottak közöttük. Mindössze a második alkalommal fordul elő, hogy két játékos érdemli ki A hét játékosa díjat: Braden Walls a Brassóból és Antal Zsombor a Csíkszeredából.
Braden Walls és Antal Zsombor meglehetősen eltérő múlttal rendelkezik. Antal szülővárosa csapatában játszik, míg Walls hat év franciaországi légióskodás után igazolt az Erste Ligába.

Walls Calgaryban született 1985-ben, és itt kezdett el jégkorongozni. Aztán az Alberta Junior Hockey League-be került, ahol a Calgary, majd a Drayton Valley csapatában játszott – utóbbi együttesben a későbbi NHL-kapus, Ben Scrivens csapattársa volt. Az Alaska-Fairbanks Egyetem csapatában az NCAA-ban szerepelt, együtt egy másik, ma már NHL-es kapussal, Chad Johnsonnal, valamint a később Stanley Kupa-győztes Jordan Hendry is a csapattársa volt. A Fehérváron is megforduló Adam Naglich is Walls együttesét erősítette. Főiskola után két szezont a CHL-ben játszott, majd Európába költözött. Először a Briancon szerződtette, ahol Szirányi Bence és Szélig Viktor is szerepelt. Egy eredményes idény – 24 meccsen 25 pont – után az Angers csapatához került, itt játszott Marek Dubec, Jonathan Harty és Raphael Girard is. Nyáron fogadta el a Brassó ajánlatát.

A szintén 1985-ös születésű Antal Zsombor az erdélyi hoki központjában, a Csíkszereda utánpótlásában nőtt fel, olyan játékosokkal, mint Sperncz István, Petres Tivadar, Mihály Ede és Péter Levente. Budapestre került, és az Újpest csapatában szerepelt, ahol Sprencz és Petres ismét a csapattársa volt, ahogy Nagy Csaba is. A 2006-2007-es idényre visszatért Csíkszeredára, ekkor szerepelt először világbajnokságon a román válogatott tagjaként. Három évig maradt szülővárosa együttesében, amellyel megnyerte a MOL Ligát, majd a Brassóhoz került, amelyben hat idényt húzott le. Megnyerte a román bajnokságot és tagja volt a meglepetésre MOL Liga-döntős együttesnek is. 2015-ben visszatért Csíkszeredára, amellyel szintén román bajnok lett, és a MOL Liga rájátszásában is sokáig jutott.

A két játékos a nemzetközi szünet után folytatódó Erste Ligában továbbra is jó szereplésben bízik.