A hét játékosa: Onodi Ottó

2017.10.11. 09:17 |

Az elmúlt hetet több csapat is veretlenül zárta. A győztes kapusok közül is kiemelkedik az SC Csíkszereda kapusa, Onodi Ottó, aki két meccsen 52 védés mellett, 96%-os védési hatékonysággal zárt, így nem meglepő, hogy ő lett a hét játékosa.

Onodi Ottó Csíkszeredában nevelkedett a Sport Clubnál. A 2010-2011-es szezont a Ferencvárosban töltötte, itt mutatkozott be először az akkor még MOL Ligának nevezett sorozatban. Majd visszatért Csíkszeredába, és a 2014-2015-ös évadot leszámítva (amit a CSM Dunarea Galati csapatánál töltött), egész pályafutását itt töltötte. A román U18-as, U20-as és felnőtt válogatottban is bemutatkozott már. Az elmúlt néhány évben Ruczuj Gellérttel osztozik a játékperceken klubcsapatában.

Csapatod és te is két nagyszerű mérkőzésen vagytok túl az Újpest és a Dunaújváros ellen. Mi volt a siker kulcsa?

A csapat kezd összeállni, a szoros mérkőzések összekovácsolták a csapatot és elkezdtünk jobban bízni egymásban is.

Milyen a csapat körüli légkör?

A győzelmi sorozatunkig kicsit feszült volt, azonban most, hogy nyertünk, minden nagyszerű. A játékosok, az edzői stáb és a szurkolók is boldogok. A csarnok megtelik és most egy pozitív légkör uralkodik a csapatnál. Az elmúlt néhány szezonban nem a legjobbunkat nyújtottuk, de idén úgy tűnik megtaláltuk a helyes irányt és remélem, folytatni tudjuk ezt. Az edzőnk bizalmát mindenesetre élvezzük.

Mennyire segíti egy kapus helyzetét az, hogy ilyen sok mérkőzést játszik, illetve az, hogy ebben a szezonban már van egy kapuspartnered, akivel osztoztok a játékperceken?

Nem csak az ERSTE Ligában, de a román bajnokságban is játszunk, így rengeteg mérkőzésen léptünk jégre az utóbbi időben is. Ez nem csak a mezőnyjátékosainknak, hanem nekünk, kapusoknak megterhelő. Rengeteg lövéssel nézünk szembe mindkét ligában, nyolc nap alatt hat mérkőzést játszottunk legutóbb. Mindenki számára nehéz ez, persze ha nyerünk, az kicsit könnyít a dolgokon. Ha pedig becsúszik egy-két vereség, az nagyon le tudja húzni a lelkesedést.

Rengeteg Csíkszeredában született kapus szerepel kezdőként szerte az egész ligában. Mi lehet ennek az oka?

Rengeteg mérkőzést játszottunk már U16-osként és U18-asként is nem csak a magyar, hanem a román bajnokságban is, így volt lehetőségünk fejlődni. Szerencsések vagyunk abban a tekintetben, hogy mindig remek edzői stábbal dolgoztunk együtt. Mi voltunk az első olyan korosztály, akivel minden nap külön kapusedzők foglalkoztak már 14-15 évesen. Tőke Zoltánnal, aki Brassóban véd, közös edzőnk volt Nagy Attila személyében, aki jelenleg a Székely Akadémia elnöke, ő is sokat foglalkozott velünk, de Bíró Ottónak is sokat köszönhetünk.

Mik a hosszú távú céljaid?

Jelenleg nekem a jégkorong az első, sosem szoktam hosszú távra előre gondolkodni. Mindig meccsről meccsre gondolkodom és majd a szezon végén meglátom, hogy milyen lehetőségeim is vannak. Az utóbbi időben egy kicsit lemaradtunk az élmezőnytől és most látom először, hogy kezdünk visszatérni a siker felé vezető útra.

 Erste Liga állása: