A hét játékosa: Juhamatti Hietamaki

2017.09.13. 15:59 |

A Ferencváros erősen kezdte a szezont, 8-1-re verték a Fehérvárt, majd 6-0-ra a Vienna Capitals gárdáját. A Ferencváros védelme nem csak egy gólon tartotta az ellenfeleket, hanem Juha Hietamaki a támadásokban is kivette a részét, két meccsen 3 gólt lőtt és 4 gólpasszt szerzett, ezzel egyértelműen ő volt az első játékhét legjobb játékosa.

Hietemeaki az elmúlt hét szezonban megszakítás nélkül a ligában a játszott, ezzel az egyik legrégebbi légiós a liga történetében. A finn hátvéd az Assat csapatánál kezdte pályafutását, ahol utánpótlás korosztályokban még csapattársai voltak a későbbi NHL játékosok, Leo Komarov és Jesse Joensuu. A finn másodosztályban, a Mestis-ben játszott öt szezon mielőtt a Fradiba igazolt volna a 2011-12-es szezonban, rögtön első szezonjában a liga legjobb védőjének választották. A szezon végeztével Brasóba tette át székhelyét, ahol három szezont töltött, mielőtt visszatért volna Budapestre a Ferencvárosba. Az idei zsinórban a harmadik szezonja a Fradiban és hetedik szezonja a ligában. A védő a sikeres első hét után nyilatkozott.

Az első két meccsen, 3 gólt lőttél és 4 gólpasszt is adtál, mi volt a remek szezonkezdet titka?

Az előző szezonban szinte végig sérüléssel bajlódtam, úgyhogy nem igazán ment jól a játék. Szerencsére most teljesen egészséges vagyok és remekül érzem a játékot. Már az első edzés óta éreztem, hogy jól megy a játék, úgyhogy nagyon magabiztosan érkeztem meg a szezonkezdetre.

Mennyire változott meg a csapat az előző szezonhoz képest a jégen és jégen kívül egyaránt?

Elég nagy a változás. A száraz edzésre, most már külön edzőnk van és szinte minden nap dolgozunk vele az edzőteremben. Ez tavaly óta szerintem komoly előrelépés. Összességében sebességben és koncentrációban is sokat fejlődött a csapat tavaly óta. Úgy gondolom, hogy jobb lett az összhang és a hangulat is oldottabb lett a napi munka során.

Mi volt az oka, hogy úgy döntöttél maradsz a Fradinál?

Jól érzem itt magam, szeretem Budapestet, a klubbnál is komfortosan érzem magam ismerek mindenkit, semmi okom nem volt arra, hogy eligazoljak.

Remekül kezdett a csapatod és vezetitek a tabellát, mi lehet a kulcsa, hogy így folytassátok?

Úgy gondolom, hogy olyan csapatunk van, aki bárkit le tud győzni! Az elmúlt két évben óriási hullámvölgyekre voltunk képesek szezon közben, remélem idén sokkal kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtunk majd és kevésbe lesz hullámzó a teljesítményünk.

Mennyit változott szerinted a bajnokság azóta, hogy először itt játszottál?

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy 500% -al jobb mint 2011-ben. A csapatok és a játékosok is elképesztő fejlődésen mennek át évről évre.